30 Mayıs 2009 Cumartesi

DENİZ, MAVİİ, AMASRA...



Mevsim yarından itibaren yaza dönüyor. Sıcaklar başlayacak ve evet denizle haziran ortalarına doğru buluşacağız. O kadar çok seviyorum ki denizi; o ister masmavi olsun, ister yosun yeşili ve hatta isterse hırçınca deli deli dalgalar içinde siyaha yakın gri olsun, her şekilde seviyorum. En çokta kızgın güneşin altında sarı kumların üzerinde yürümek ve o bunaltıcı sıcaktan sıkılıp kendini mavi sulara bırakmak ve de içinden hiç çıkmamak.

Böyle bir melankoli içindeyim işte bugün. Amasra'da olmak isterdim şimdi. Mevsim açılmamış olsada o havayı solumak. Boztepeden adaya bakmak, tahtacılar çarşısında gezip incik boncuk almak isterdim. Menderekte yürüyüş yapıp bir tarafı Amasra bir tarafı engin deniz doya doya seyretmek isterdim.

Eh bu kadar gezmeyede sanırım bir çeşm-i cihan da balık keyfi yapmak yakışırdı. (* Fatih Sultan Mehmet Karadeniz seferi sırasında Amasra'yı gördüğünde söylediği söz: " Lala lala çeşm-i cihan bu mu ola" dır. Çeşm-i cihan: Dünyanın en güzel gözü anlamına gelmektedir. )







Şimdi bu hayallerle dolu iken yüreğim, dışarda da harika bir hava varken işyerinde masa başında oturup ta fatura kesilir mi ? Kuruş kuruş hesap tutturulmaya çalışılırmı ? Yok yok olmuyo, vallahi olmuyo 0,75.- kuruş tutmuyor. Ekliyoum fazla çıkıyor, çıkarıyorum eksik kalıyor.

Off ki ne off... Olmaz ki böylede yapılmaz ki, yarın mutlaka bir deniz kenarı yapmalı en iyisi. Bu melankoli geçmeyecek yoksa. Şimdi bütün duygularımı yarına bırakıyorum. Ya da evdekileri kandırıp Amasra'da ki dayımı ziyarete gitmeli günü birlik......

8 yorum:

Adsız dedi ki...

beni de götürsene ablacım...
çok güzel çok...
Gidip görmek doya doya gezmek ve o güzel denizde yüzmek lazım...
Bir gün gideceğiz EVET gideceğiz:)

SiL BaştaN dedi ki...

EVET, EVET İnş. birgün hem de en kısa zaman da gideceğiz. yarın gitme hayllerim biliyosun sadece hayellerde kalacak. Ama en azından ereğli sahillerinde bir tur atmalı dimi ama... :)(:

keLemek dedi ki...

bende geliçem!

SiL BaştaN dedi ki...

Aman Allah'ım ne kadar mükemmel olurdu biliyormusun.Tekne turu yapardık Tavşan adasına...Harika olur canım ya.Bekliyorum bak ona göre...

keLemek dedi ki...

ne çok canım istedi yahu cidden =/

SiL BaştaN dedi ki...

bende çok ciddiyim bu gitme konusunda diyorum o zaman.

tasarım mekani dedi ki...

tatli dusunceleri seviyorum... icine hosluk katiyor insanin... paylasim icin tskler,medinem

SiL BaştaN dedi ki...

Medinem; evet bende yapmasam da bu eylemleri yapmış kadar mutlu oluyorum.Tşk. ederim. Saygılar...